Vårt beroende av Internet

Vi blir allt mer beroende av Internet, både i hemmen och på våra arbetsplatsen. Ja var vi än vänder oss så finns det något som nyttjar de resurser som Internet ger. Det kopplar samman inte bara männiksor utan vi betalar i butiker med hjälp av Internet.

I våra hem så ser vi på TV med hjälp av Internet idag, vi går ifrån tabloidtittandet allt mer och väljer själva när vi vill se på TV och vad vi tittar på. De flesta kanaler har sin plattformar där man kan streama det utbud som kanalen sänder, exempelvis SVT Play var tidigt ute med sina sändningar online och idag hittar du hela utbudet från SVT på deras playkanal.

Vi vill ha denna frihet som det innebär med Internet, tack vara mobila uppkopplingar så väljer vi när och var vi tittar på olika serier, filmer och nyheter. Vi kan sitta på en fjälltopp eller i en busskö i en storstad och titta på de senaste nyheterna från TV4. Valfriheten är viktig och fler och fler upptäcker de möjligheter det finns med Internet.

Den utveckling som Internet har genomgått är viktiga för våra liv, som med allt annat som utvecklats genom tid. Tänk om vi stått kvar med gammal teknik som aldrig utvecklats. Det är viktigt att vi använder oss av ny teknik och att vi kan anpassa oss efter den tid vi lever i.