Mobiltelefon i bilen

I och med att vi mer och mer använder oss av våra smarta telefoner så följer den ju också med i bilen. Det är idag olagligt att under färd som förare att hålla i sin mobil och använda den under färd. Man tappar snabbt uppmärksamheten och det kan ställa till stora olyckor.

Använd handsfree i bilen

Genom handsfree så kan du under färd enkelt tala med någon annan. Nyare bilmodeller kan ha detta installerat redan men om du har en bil av äldre modell så kanske detta inte är något som original. Det finns smidiga produkter att skaffa sig för att lösa handsfree situationen i din bil. Det fungerar som en högtalartelefon som du kopplar upp mot din mobil. Du kan då utan att plocka upp din telefon svara på samtal eller ringa till någon under tiden du kör. Utan att det blir något störande moment och du måste hålla i en telefon.

Andra smidiga produkter

Det finns andra smidiga produkter för din mobil att använda i din bil. En mobilladdare är bra att skaffa sig för att kunna ladda mobilen under färd. Även en praktisk hållare så mobilen inte behöver ligga lös i bilen. Om du använder mobilens GPS för att hitta rätt så är det en fördel att ha mobilen i ett läge som gör att du snabbt kan snegla för att kolla din färdväg. Om det är mycket trafik på vägen så är det alltid säkrast att stanna vid en parkeringsficka både om du ska ringa eller kolla din GPS färd vidare.